И днес въздухът над София е замърсен. Според данните на световния

...
И днес въздухът над София е замърсен. Според данните на световния
Коментари Харесай

София в топ 15 на градовете с най-замърсен въздух

И днес въздухът над София е нечист. Според данните на международния уебсайт airvisual.com в днешния ден София е на 15-о място по замърсяване на въздуха в света.
Най-замърсен е въздухът днес в регионите на „ Младост ”, „ Надежда ”, „ Павлово ” и „ Хиподрума ”, където праховите частици са в оранжевия бранш на рисково замърсен въздух.
Днес градът с най-мръсен въздух в международен мащаб е Сараево в Босна и Херцеговина, следван от Дака в Бангладеш, на трето място е столицата на Австралия – Канбера, където седмици наред горят големи пожари и въздухът по тази причина е толкоз замърсен и запрашен.
На четвърто място по замърсяване днес е Красноярск в Русия, следван от Шанхай, Китай, Делхи в Индия, Бишкек в Казахстан, Мумбай – Индия, Уланбатор – Монголия, Колката-Индия. Белград в Сърбия е на 12-то място по замърсяване.
Междувременно, повишени равнища на финни прахови частици бята регистрирани в пет региона в София. Това са кварталите " Младост ", " Павлово ", " Надежда ", " Хиподрума " и " Дружба ", пишат от БНР.
Най-висока степен на замърсяване се чака в " Хиподрума " и междинна в " Павлово ", сочат данните от измервателни станции.
От общината приканват жителите да не употребяват персонални коли, а градски превоз, както и да заобикалят отопление на твърдо гориво, когато е допустимо.
От Инспектората ще извършат изключителни инспекции на строителни обекти и промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с прахови частици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР